Jednoduché a chutné lasagne (fotorecept)
Autor receptu: tess
8 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 150 °C |
Postup- Takto vyzerajú všetky prísady na lazane. Teda okrem mäska :)
- Kuracie mäso nakrajáme na kúsky a dusíme na panvici poliatej olejom asi trištvrte hodinku. Nepodlievame ho, ono samé pustí šťavu, ktorú na záver pred pridaním kečupu a iných prísad vylejeme.
Mäsko si jemne okoreníme a osolíme.
- Kečup a pretlak pridávame podľa vlastnej chuti- jednoducho, aby bola zmes šťavnatá.
Na záver pridáme asi 2 PL bazalky a oregana. Môžme pre chuť priliať aj trošku červeného vína.
- Nastrúhame si všetok syr- ja som mala asi 6 kusov pareníc, môže byť aj viac, ale myslím, že toľkoto stačí.
- Zapekaciu nádobu si vymastíme olejom a na dno poukladáme lasagnové pláty.
- Najskôr pridáme mäsovú zmes.
- A prilejeme mlieko- prvé skúšky lazaní boli, že som si pripravila bešamel. Ale ten sa mi viackrát nevydaril, preto som vymyslela pridať len mlieko. Je to jednoduché a v podstate necítiť zmenu v chuti.
- Prisypeme nastrúhaný syr.
- Znovu poukladáme plátky lazaní.
- A znovu mäso, mlieko, syr. Takto to striedame až do spotrebovania surovín. Mne vyšli asi štyri vrstvy.
Na záver vrch plátkov polejeme mliekom, aby boli vláčne a pridáme nastrúhaný syr.
- Dáme zapiecť do trúby na 150°C asi na pol hodinku. A takto nejako to vyzerá hotové :)
|