Jednoduché a chutné lasagne (fotorecept)

Autor receptu: tess

8
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Postup

  1. Takto vyzerajú všetky prísady na lazane. Teda okrem mäska :)
  2. Kuracie mäso nakrajáme na kúsky a dusíme na panvici poliatej olejom asi trištvrte hodinku. Nepodlievame ho, ono samé pustí šťavu, ktorú na záver pred pridaním kečupu a iných prísad vylejeme. Mäsko si jemne okoreníme a osolíme.
  3. Kečup a pretlak pridávame podľa vlastnej chuti- jednoducho, aby bola zmes šťavnatá. Na záver pridáme asi 2 PL bazalky a oregana. Môžme pre chuť priliať aj trošku červeného vína.
  4. Nastrúhame si všetok syr- ja som mala asi 6 kusov pareníc, môže byť aj viac, ale myslím, že toľkoto stačí.
  5. Zapekaciu nádobu si vymastíme olejom a na dno poukladáme lasagnové pláty.
  6. Najskôr pridáme mäsovú zmes.
  7. A prilejeme mlieko- prvé skúšky lazaní boli, že som si pripravila bešamel. Ale ten sa mi viackrát nevydaril, preto som vymyslela pridať len mlieko. Je to jednoduché a v podstate necítiť zmenu v chuti.
  8. Prisypeme nastrúhaný syr.
  9. Znovu poukladáme plátky lazaní.
  10. A znovu mäso, mlieko, syr. Takto to striedame až do spotrebovania surovín. Mne vyšli asi štyri vrstvy. Na záver vrch plátkov polejeme mliekom, aby boli vláčne a pridáme nastrúhaný syr.
  11. Dáme zapiecť do trúby na 150°C asi na pol hodinku. A takto nejako to vyzerá hotové :)