Jarný hlávkový šalát fotorecept

pusta - fotkapusta, 20. apríla 2012
Jarný hlávkový šalát (fotorecept)
Foto: pusta

Tento šalát ma naúčila moja teta. Kedysi som ho robievala tak, že som pripravila zálievkú s octom, avšak na jar sa žiadajú svieže a Zobraziť celý popisTento šalát ma naúčila moja teta. Kedysi som ho robievala tak, že som pripravila zálievkú s octom, avšak na jar sa žiadajú svieže a jemné chúte. Okrem toho, ak poúžijem citronovú šťavú, nemúsim soliť a šalát je krehkejší. Neochútený úmytý šalát natrhám rúkami na veľkosť sústa,odložímdo chladničky, kde vydrží ako čerstvý aj 2 dni a zostane chrúmkavý.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

2 ks
z 1 citrona
podľa chuti /úmelé sladidlo
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Listy hlávkového som dôkladne úmyla pod tečúcoú vodoú a nechala odkvapkať na site.

    Jarný hlávkový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jednotlivé listy šalátú som natrhala rúkami na veľkosť sústa. Takto pripravený šalát dávam do chladničky, kde vydrží aj 2 dni čerstvý.

    Jarný hlávkový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vytlačila som citronovú šťavú z citrona.

    Jarný hlávkový šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K citronovej šťave som pridala kryštálový cúkor, trocha vody,aby zálievka bola jemnejšia a nechala som cúkor úplne rozpústiť.

    Jarný hlávkový šalát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Natrhané listy som dala na tanier a pokvapkala citronovoú zálievkoú, do ktorej som nepridala ani soľ a ani olej. Vždy dám zálievkú len na také množstvo šalátú, ktoré sa hned skonzúmúje, aby nezvädol.

    Jarný hlávkový šalát (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marijanka712
ja to robím bežne dokonca aj na uhorky dávam tento drezing ocot nepoužívam ... doporučujem fakt je to výborne
evanaaa
Tiež nedávam zálievku naraz, a olej už vôbec. Ale ak ju robím, prevarím ju a potom dám do misky trochu šalátu , zalejem a jem, mne práve tam tá vlažná zálievka chutí. Zvyšok si odložím a ak mám chuť, znovu si zalejem potrebné množstvo šalátu.
mariaklara
Ja používam med, jablkový ocot a olivový olej, na šalát mám takú šalátovú odstredivku, šalát zostane celkom bez vody na listoch.
mariaklara
Vrátim sa späť k tomuto receptu, ten predchádzajúci tzv. dresing robím na miešaný šalát, na hlávkový robím - med ( cukor ), ocot ( citrón ) a voda, vlastne sladkokyslý nálev. Tu sa žiada tej vody trochu viac.
sneica
taky salat robievame s hlavkoveho salatu ktory pestujeme doma...len stale s octom...bude fajn skusit s citronom ci medom...:)
editer
Ja priúravujem zalievku na šalát , tak že si tiež rozpustim cukor s vodou , namiesto citrona použivam klasický vinný ocot , jemne to osolim a pridam 1 lyžičku klasickej horčice - odporučam to vyskušať.....Listy šalatu tiež natrham , a ponorím ich do nálevu na 10 - 20 min , aby to prešlo tým nálevom..........ŠUPA....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia