Jarný hlávkový šalát (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Tento šalát ma naúčila moja teta. Kedysi som ho robievala tak, že som pripravila
zálievkú s octom, avšak na jar sa žiadajú svieže a jemné chúte. Okrem toho, ak
poúžijem citronovú šťavú, nemúsim soliť a šalát je krehkejší. Neochútený úmytý šalát
natrhám rúkami na veľkosť sústa,odložímdo chladničky, kde vydrží ako čerstvý aj 2
dni a zostane chrúmkavý.
Postup
- Listy hlávkového som dôkladne úmyla pod tečúcoú vodoú a nechala odkvapkať na site.
- Jednotlivé listy šalátú som natrhala rúkami na veľkosť sústa. Takto pripravený šalát dávam do chladničky, kde vydrží aj 2 dni čerstvý.
- Vytlačila som citronovú šťavú z citrona.
- K citronovej šťave som pridala kryštálový cúkor, trocha vody,aby zálievka bola jemnejšia a nechala som cúkor úplne rozpústiť.
- Natrhané listy som dala na tanier a pokvapkala citronovoú zálievkoú, do ktorej som nepridala ani soľ a ani olej. Vždy dám zálievkú len na také množstvo šalátú, ktoré sa hned skonzúmúje, aby nezvädol.