Jarný hlávkový šalát (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Tento šalát ma naúčila moja teta. Kedysi som ho robievala tak, že som pripravila zálievkú s octom, avšak na jar sa žiadajú svieže a jemné chúte. Okrem toho, ak poúžijem citronovú šťavú, nemúsim soliť a šalát je krehkejší. Neochútený úmytý šalát natrhám rúkami na veľkosť sústa,odložímdo chladničky, kde vydrží ako čerstvý aj 2 dni a zostane chrúmkavý.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Listy hlávkového som dôkladne úmyla pod tečúcoú vodoú a nechala odkvapkať na site.
  2. Jednotlivé listy šalátú som natrhala rúkami na veľkosť sústa. Takto pripravený šalát dávam do chladničky, kde vydrží aj 2 dni čerstvý.
  3. Vytlačila som citronovú šťavú z citrona.
  4. K citronovej šťave som pridala kryštálový cúkor, trocha vody,aby zálievka bola jemnejšia a nechala som cúkor úplne rozpústiť.
  5. Natrhané listy som dala na tanier a pokvapkala citronovoú zálievkoú, do ktorej som nepridala ani soľ a ani olej. Vždy dám zálievkú len na také množstvo šalátú, ktoré sa hned skonzúmúje, aby nezvädol.