Jarné zemiaky s petržlenovým maslom
Autor receptu: daniella9
Postup- Zemiaky očistíme kartáčom, nakrájame a dáme variť do vriacej osolenej vody do mäkka. Počas varenia pridáme nakrájanú petržlenovú vňať. Ked budú hotové zlejeme.
- Maslo:
Z masla kúsok odoberieme a roztopíme ho na panvici. Pridáme cibuľku a speníme. Prilejeme víno a chvíľku varíme. Pridáme soľ. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme a pridáme vychladnutú cibuľkovú zmes a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame.
Maslo zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky.
- Zemiaky podávame s plátkami masla.
Môžeme ich jesť samostatne alebo ako prílohu.
Dobrú chuť:-)
|