Jarné zemiaky s petržlenovým maslom

Autor receptu: daniella9

Postup

  1. Zemiaky očistíme kartáčom, nakrájame a dáme variť do vriacej osolenej vody do mäkka. Počas varenia pridáme nakrájanú petržlenovú vňať. Ked budú hotové zlejeme.
  2. Maslo: Z masla kúsok odoberieme a roztopíme ho na panvici. Pridáme cibuľku a speníme. Prilejeme víno a chvíľku varíme. Pridáme soľ. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a pridáme vychladnutú cibuľkovú zmes a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame. Maslo zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky.
  3. Zemiaky podávame s plátkami masla. Môžeme ich jesť samostatne alebo ako prílohu. Dobrú chuť:-)