Jarné zemiačiky

Autor receptu: 112didi

4-5
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájanú cibulu opražíme na olivovom oleji, potom pridáme nasekanú jarnú cibuľku. Osolíme, okoreníme, dáme asi 2 kávové lyžičky mletej červenej papriky a zeleninový bujón, zalejeme vodou (0,5 l).
  2. Do prevretého základu vložíme zemiačiky, ktoré sme si nakrájali na približné rovnaké menšie kúsky a necháme variť, kým zemiaky nebudú mäkké. Čím menšie zemiaky tam nakrájate, tým rýchlejšie sa Vám uvaria, ale nie príliš drobné - to je nie ani velmi chutné a rýchlo sa Vám rozvaria na kašu.
  3. Keď zemiaky zmäknú, pridáme petržlenovú vňať.
  4. Podávajte to s hlávkovým šalátom alebo kapustovým šalátom a zaručene budete mať úspech. Dobrú chuť!