Jarné zemiačiky
Autor receptu: 112didi
4-5 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Nakrájanú cibulu opražíme na olivovom oleji, potom pridáme nasekanú jarnú cibuľku. Osolíme, okoreníme, dáme asi 2 kávové lyžičky mletej červenej papriky a zeleninový bujón, zalejeme vodou (0,5 l).
- Do prevretého základu vložíme zemiačiky, ktoré sme si nakrájali na približné rovnaké menšie kúsky a necháme variť, kým zemiaky nebudú mäkké. Čím menšie zemiaky tam nakrájate, tým rýchlejšie sa Vám uvaria, ale nie príliš drobné - to je nie ani velmi chutné a rýchlo sa Vám rozvaria na kašu.
- Keď zemiaky zmäknú, pridáme petržlenovú vňať.
- Podávajte to s hlávkovým šalátom alebo kapustovým šalátom a zaručene budete mať úspech. Dobrú chuť!
|