Jarná marhuľová torta
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
50 minút príprava |
40 minút na 180-200 °C |
Postup- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme vajce a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme 2/3 cesta a vložíme na dno vymastenej formy (Ø 26 cm). Zo zvyšku cesta vytvarujeme dlhší valček a rukou pritlačíme k okraju formy tak, aby vznikol okraj vysoký asi 3 cm. Formu odložíme asi na 20 minút do chladničky.
- Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Zlaté klasy pripravíme podľa návodu na obale, avšak s 200 g cukru a 500 ml mlieka. Do horúceho krému metličkou ihneď vmiešame tvaroh a náplň rovnomerne rozotrieme na cesto.
- Na povrch naukladáme marhule nakrájané na plátky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 200 °C<br />
Teplovzdušná rúra: 180 °C<br />
Plynová rúra: stupeň 4<br /><br />
Doba pečenia: asi 40 minút
- Tortu necháme vychladnúť.
- Na ozdobenie pripravíme tortové želé so šťavou z kompótu a cukrom podľa návodu na obale
a nanesieme na marhule. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
|