Jarná čokoládovo-citrónová roláda
Autor receptu: droetker
Komerčný recept Postup- Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry.
<br /><br />
Elektrická rúra: 190 °C <br />
Teplovzdušná rúra: 170 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3 – 4 <br />
<br />
Doba pečenia: asi 10 minút<br /><br />
Ešte horúci upečený korpus spolu s papierom stočíme a necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne zmiešame tvaroh s cukrom, vanilínovým cukrom a šťavou z citróna (ochutíme podľa chuti). Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne vmiešame do tvarohu. Dôkladne zamiešame.
- Vychladnutý korpus rozvinieme a pomocou stierky natrieme náplňou. Roládu zavinieme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme oblátkovými kvetinami.
|