Jarná čokoládovo-citrónová roláda

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

10 minút
na 170-190 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a vypracujeme hladké cesto.
  2. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. <br /><br /> Elektrická rúra: 190 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 170 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 – 4 <br /> <br /> Doba pečenia: asi 10 minút<br /><br /> Ešte horúci upečený korpus spolu s papierom stočíme a necháme vychladnúť.
  3. Na prípravu náplne zmiešame tvaroh s cukrom, vanilínovým cukrom a šťavou z citróna (ochutíme podľa chuti). Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne vmiešame do tvarohu. Dôkladne zamiešame.
  4. Vychladnutý korpus rozvinieme a pomocou stierky natrieme náplňou. Roládu zavinieme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme oblátkovými kvetinami.