Tento zákusok pripravujem hlavne keď su čerstvé jahody,veľmi nám všetkým chutí,dúfam že bude aj vám
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 6 |
|
| 6 PL |
|
| 6 PL |
|
| 1/2 |
|
| 2 PL |
|
| PLNKA: | |
| 7 dcl |
|
| 3 ks |
|
| 5 PL |
|
| 30 ks |
|
| 1/2 kravske |
|
| 1/2 |
|
| 30 ks na ozdobu |
|
| 2 dcl |
|
| 2 ks |
|
Postup
-
1
Na cesto :6 vajec,6 PL kryštalového cukru,6 PL polohrúbej múky,1/2 prdopeču a 2PLoleja Na krém:7 dcl mlieka,3 jahodové pudingy,5 PL cukru a asi 30 rozmixovaných jahod,1/2 prírodného masla a1/2 Helie,ďalších asi 30 jahod na nakrájanie,na vrch si urobíme šľahačku z dvoch deci mlieka dvoch práškových šľahačiek
- 2
Zo 6 bielkou urobíme sneh,do ktorého postupne pridávame cukor,keď je hustý pridáme žltka a olej postupne múku s prdopečom,vylejeme na plech vyložený papierom.Pečieme pri teplote 180°C 25 minút Krém:z mlieka a pudingových práškov uvaríme hustú kašu do ktorej pred koncom varenia pridáme rozmixované jahody,krátko povaríme.Do vychladenej masy pridáme maslo,vyšlaháme.Na piškótu natrieme krém na ktorý naukladáme kúsky jahod,ktoré potrieme vyšľahanou šaľhačkou a posypeme kakaom
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu