Jahodový koláč z prvých domácich jahôd (fotorecep)t
Foto: babkamt
Konečne som obrala dostatok jahôd. Tak som upiekla tento koláč. Tak ako bol rýchlo spravený, tak rýchlo sa aj zjedol. Terezka si z neho Zobraziť celý popisKonečne som obrala dostatok jahôd. Tak som upiekla tento koláč. Tak ako bol rýchlo spravený, tak rýchlo sa aj zjedol. Terezka si z neho vzala aj domov. Maslo dodalo koláču výbornú chuť. Postup prípravy cesta som nefotila. Tento koláčik som robila začiatkom tohto týždňa. V nedeľu som piekla jahodový koláč znovu.
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
100 g rozpustené |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
250 ml vlažné |
|
2 ks |
|
150 g |
|
Mrvenička: | |
3 PL |
|
3 PL |
|
1,5 PL |
|
3 PL pomleté |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
|
Postup
-
1
Najprv som si obrala jahody, umyla som ich a nechala okvapkať. Preosiala som 300 g polohrubej múky s kypriacim práškom. Pridala som 150 g cukru, vanilku, premiešala som ho s múkou. Rúru som si zapla na 180°C. V mikrovlnke som v 250 ml mlieka rozpustila 100 g masla. To som nakrájala na menšie kúsky. Plech s rozmermi 36 x 26 cm som vymazala maslom, vysypala polohrubou múkou. Do vlažného mlieka som rozbila 2 vajíčka, dobre som ich premiešala a pridala do múky. Dobre som cesto premiešala. Cesto som preložila na pripravený plech. Na cesto som rozložila jahody.
-
2
Z hrubej múky, cukru, masla , mletých orechov som spravila mrveničku. Rozložila som ju na plech. Rúra sa mi medzitým zohriala. Takže rýchlo vložiť plech do rúry, lebo sa už neviem koláča dočkať.
-
3
Koláč som piekla 20 minút.
U nás ešte iba kvitnú...milujem čas zberu akejkoľvek vlastnej úrody..
Dobrý koláčik..Krásny čas nám nastal..Vivat život..!!
@marika21 chutil?