Jahodový koktail

tomas14 - bez fotkytomas14, 31. mája 2012
Jahodový koktail
Foto: tomas14

Tento recept sa veľmi rýchlo a ľahko pripravuje. Hodí sa na oslavy ale ja ho pripravujem najčastejšie v letných horúcich dňoch.

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

200 g
4 dcl
2 PL




Postup

  1. 1

    Jahody si očistíme, umyjeme a nechame odkvapkat. Vložíme do nadoby na ponorný mixér, pridáme 1 dcl mlieka a rozmixujeme. Po rozmixovaní jahôd pridáme zvišok mlieka, cukor. Vsetko este poriadne rozmixujeme, nalejeme do poharov, môžme ozdobyt kúskom jahody alebo mätovým lískom. NAZDRAVIE

Diskusia k receptu

baya94
mozem v takom istom pomere pouzit aj banany ? ... lebo bananovy kokteil mi nejako nevysiel zatial :D ale takto som to este neskusala :)
tomas14
teoreticky ano da sa to pouzit s hociakym druhom ovocia ale mne aj tak chutia najviac jahody :)
akeber
mňam,mňam, mňam aj moje deti neustále vymýšľajú koktaily určite je vynikajúci :-)
evanaaa
Robievam aj jahodový aj banánový, no použijem smotanu na varenie, sladím medom ( náhradou), niekedy pridám trochu sirupu a citrónovej šťavy. Dám schladiť, je výborný, s penou.
fazia
Fantastický a osviežujúci.....nabudúce však pridám menej cukru a ochutnám vopred sladkosť.....veď každý máme inú sladkosť jahôd alebo chuť.
fazia
Dnes som to skúsila pripraviť z čerstvých červených malín. Maliny som dlhšie mixovala, aby jadierka boli minimálne. Celkom fajn to chutilo aj so slamkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia