Jahodový koktail

gablerovaj - fotkagablerovaj, 17. marca 2011

Kokteil alebo "shake" je výborný a osviežujúci, najmä v lete. Recept na Jahodový shake som našla na webe, no urobila som ho s podobnými Zobraziť celý popisKokteil alebo "shake" je výborný a osviežujúci, najmä v lete. Recept na Jahodový shake som našla na webe, no urobila som ho s podobnými ingredienciami, niečo ubrala, niečo pridala podľa svojho :)

2-3
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

5-6  veľkých čerstvé
150  ml
200 ml
3 kopčeky
1-2 lyžičky
 na ozdobu
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Do hlbokej misky prípadne, ak máme, šejkeru dáme nakrájané jahody, smotanu a kúsok mlieka.

  2. 2

    Ingrediencie rozmiešame ponorným mixérom na úplne jemnú zmes.

  3. 3

    Pridáme ostatné mllieko, zmrzinu a podľa chuti práškový cukor a všetko ešte raz premixujeme ponorným mixérom. Nalejeme do pohárov, do ktorých ešte môžeme pridať zmrzlinu. Ozdobíme šľahačkou v spreji a kúskom banánu alebo jahody. Môžme posypať striebornými guličkami.

  4. 4

    Pozn.: Namiesto jahôd môžeme použiť rôzne ovocie, napríklad banán.

Diskusia k receptu

milan2
Vítam Ťa medzi nami. Tie koktejly vyzerajú lákavo a to s tou šľahačkou je výborný nápad.
enge149
super,vitaj na Vareche,ja pripravujem iba z mlieka aby to nebolo také kalorické z banána je zdravý,obsahuje magnézium a jahôdky sú najlepšie čerstvé podľa sezony ale mám aj zamrazené nazbierané aj čučoriedky,tá zmrzlina je výborná na zlepšenie chuti,mňam..
gablerovaj
Akí ste tu všetci milí :) Ja som ešte zo zmrazeného ovocia nerobila, ale videla som v lidli celkom lákavé maliny a černice, tak možno raz skúsim...