Jahodový džemfotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 30. septembra 2012
Jahodový džem(fotorecept)
Foto: kajusiqq

Kyslastý ale naozaj veľmi dobrý:).....

2
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
750 g
500 g
4 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Olúpeme citróny,odstranime z nich bielu šupku a nakrajame ich na malé dielky.

    Jahodový džem(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    jahody umyjeme ,necháme odkvapkať,nakrájame ich na maličké kúsky.

    Jahodový džem(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko ovocie vložíme do hrnca a dobre premiešame so želírovacím cukrom.

    Jahodový džem(fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zmes privedieme prudko do varu a stále miešame. Po 3 minútach varu dáme prečzo sporákaa pridáme podľa chuti rum.(ak budu papkať džem aj deti pridáme iba rumovú aromu) urobíme želirovaciu skušku.

    Jahodový džem(fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    hotovou zmesou okamžite plníme pripravené poháre . zavrieme a necháme stáť 5 min.dole viečkom:))) :))...dobrú chuť:)

Diskusia k receptu

zifi
ako sa robi zelirovacia skuska?