Jahodový džem(fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Kyslastý ale naozaj veľmi dobrý:).....

2
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Olúpeme citróny,odstranime z nich bielu šupku a nakrajame ich na malé dielky.
  2. jahody umyjeme ,necháme odkvapkať,nakrájame ich na maličké kúsky.
  3. Všetko ovocie vložíme do hrnca a dobre premiešame so želírovacím cukrom.
  4. zmes privedieme prudko do varu a stále miešame. Po 3 minútach varu dáme prečzo sporákaa pridáme podľa chuti rum.(ak budu papkať džem aj deti pridáme iba rumovú aromu) urobíme želirovaciu skušku.
  5. hotovou zmesou okamžite plníme pripravené poháre . zavrieme a necháme stáť 5 min.dole viečkom:))) :))...dobrú chuť:)