Jahodový džem(fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Kyslastý ale naozaj veľmi dobrý:).....
2 porcie |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Olúpeme citróny,odstranime z nich bielu šupku a nakrajame ich na malé dielky.
- jahody umyjeme ,necháme odkvapkať,nakrájame ich na maličké kúsky.
- Všetko ovocie vložíme do hrnca a dobre premiešame so želírovacím cukrom.
- zmes privedieme prudko do varu a stále miešame.
Po 3 minútach varu dáme prečzo sporákaa pridáme podľa chuti rum.(ak budu papkať džem aj deti pridáme iba rumovú aromu)
urobíme želirovaciu skušku.
- hotovou zmesou okamžite plníme pripravené poháre .
zavrieme a necháme stáť 5 min.dole viečkom:)))
:))...dobrú chuť:)