15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| Plnka: | |
| 1 šálka |
|
| 500 g |
|
| 1 téglik (alebo biely jogurt) |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| trochu |
|
| podľa veľkosti formy |
|
|
|
|
Postup
-
1
1. Z rozdrvených sušienok a rozpusteného masla si pripravíme cesto. Ak sa nám zdá cesto stále sypké pridáme ešte maslo. Sušienkové cesto dáme na dno aj na okraje vymastenej tortovej formy s priemerom 24 cm a dáme na 8 minút piecť do vyhriatej rúry.
- 2
Medzitým dáme do misky riccotu, smotanu ja som použila 16%, cukor, vajcia, vanilku, citrónovú kôru a do hladka vymiešame. Zmes vlejeme na predpečený korpus a opäť pečieme pri teplote 150°C asi 30 - 35 minút.
- 3
Po vychladnutí ukladáme navrch rozpolené jahody a prelejeme vlažnou želatínou. My sme želatínou jahody len potreli (takto nám to viac chutí) aby neoschli. Cheesecake dáme do chladničky aby trochu stuhol.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









ale pouzivam Philadephia cream cheese .Paci sa mi dovrseny s cerstvymi jahodami ,ktore mu dodali sviezost aj dekoraciu :-).