Jahodový cheesecake
Autor receptu: maminalucia
15 minút príprava |
40 minút na 150 °C |
Postup
-
1. Z rozdrvených sušienok a rozpusteného masla si pripravíme cesto. Ak sa nám zdá cesto stále sypké pridáme ešte maslo. Sušienkové cesto dáme na dno aj na okraje vymastenej tortovej formy s priemerom 24 cm a dáme na 8 minút piecť do vyhriatej rúry.
- Medzitým dáme do misky riccotu, smotanu ja som použila 16%, cukor, vajcia, vanilku, citrónovú kôru a do hladka vymiešame. Zmes vlejeme na predpečený korpus a opäť pečieme pri teplote 150°C asi 30 - 35 minút.
- Po vychladnutí ukladáme navrch rozpolené jahody a prelejeme vlažnou želatínou. My sme želatínou jahody len potreli (takto nám to viac chutí) aby neoschli. Cheesecake dáme do chladničky aby trochu stuhol.