Jahodové vegánske muffiny

ingridko1 - fotkaingridko1, 8. augusta 2012
Jahodové vegánske muffiny
Foto: ingridko1

Aj vegáni vedia maškrtiť ;)

Suroviny

podľa potreby
1 hrnček
2 hrnčeky
1 PL
1/8 lyžičky
1/2 hrnčeka
1 ks
6 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Predhrejeme si trúbu na 200 stupňov. Medzitým si na plech rozložíme muffinové košíčky.

  2. 2

    Do prvej misy preosejeme múku, kypriaci, soľ. Pridáme cukor a jahody (ja som mala iba z konzervy preto sa "rozpadli", lepšie sú čerstvé)

  3. 3

    V druhej mise vymiešame smotanu, olej a vanilkový extrakt.

  4. 4

    V strede suchých surovín urobíme jamku, vlejeme tekuté suroviny a opatrne premiešame.

  5. 5

    Naplníme košíčky, šupneme ich na max. 20 min do trúby a po vybratí necháme vychladnúť, aby sa nám lepšie "šúpali" papierové košíčky od muffinov ;D

Diskusia k receptu

marianne69
si mi radost spravila s tymito muffinkami,pre mna ako stvorene,ukladam si,mozno spravim buduci tyzden...
ingridko1
..viem, že nemajú správny "hríbikovský" tvar, ale to preto, lebo používam papierové košíčky...kto má trebárs "silikóny"(rozumej formu), tak ten má aj hríbiky(rozumej tvar) ;DDD
evusik
@ingridko1 neviem ako si prišla nato, že len v silikónovej forme dosiahneš "hríbiky". Ja pečiem v plechových formách, niekedy dám a niekedy nedám papierové košíčky, ale to či budem mať zdvihnuté cesto záleží len od toho koľko dám cesta do jamky a hlavne od hustoty cesta, čím ťažšie cesto tým menej sa ti dvihne, papierové košíčky s tým nemajú nič spoločné....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia