Jahodové semifreddo (fotorecept)
Autor receptu: malinka711
Najlepšia jahodová zmrzlinka :)
Postup
- Na jahodové pyré najemno rozmixujeme jahody s cukrom.
- Do misy dáme vajcia, žĺtky, vanilkový extrakt a cukr. Položíme ju nad hrniec s vriacou vodou.
- Šľaháme 6–8 minut. Zmes sa napení a zhustne.
- Zložíme z hrnca a šľaháme ďalších 6–8 minút, teda kým zmes nevychladne (ja som drez napustila studenou vodou, misu som vložila doň a šľahala takto, aby vaječná zmes ochladla skôr) . Opatrne do zmesi vmiešame vyšľahanú smotanu.
- Vlejeme do formy vystlanej potravinárskou fóliou (forma môže byť tvarom akákoľvek, ale musí mať objem 2 litre).
- Navrch nalejeme pripravené jahodové pyré a jemným krúžením špajdľou alebo plochým nožom vytvoríme mramorový efekt.
- Dáme do mrazáku aspoň na 6 hodín.