Foto: selmapuma
Tento recept podľa originálu mal mať na vrchu šľahačku, kedže my ju nemusíme tak som ju vynechala a aj spodok som zmenila , mala Zobraziť celý popisTento recept podľa originálu mal mať na vrchu šľahačku, kedže my ju nemusíme tak som ju vynechala a aj spodok som zmenila , mala tam byť iba ta jahodová masa.Myslím si že takto je to akurát fajn ,hlavne že našim chutilo
príprava
na 200 °C
Suroviny
Piškótové cesto: | |
4 ks |
|
220 g |
|
150 g |
|
1/2 bal |
|
Jahodová náplň: | |
500 g (mrazené) |
|
120 g |
|
2 balenia |
|
Piškótová náplň: | |
2 balenia |
|
200 ml |
|
Krém: | |
2 balenia |
|
120 g |
|
230 g |
|
7 dl |
|
150 g |
|
Poleva: | |
50 g |
|
25 g |
|
3 lyžice |
|
Postup
-
1
Z prísad na na cesto si upečiem piškótové cesto a nechám vychladnúť, použila som menši plech cca 25x35 ..(.verím že každý vie ako sa robí ,preto postup nepíšem)
-
2
Plech vyložím alobalom, zlejem šťavu a dám variť jahody s cukrom (mala som domáce zamrazené, použila som tú šťavu ktorá ostala po rozmrazení)
-
3
V šťave rozmiešam pudingi , keď jahody zovrú vlejem puding a uvarím hustú kašu, horúce nalejem na plech ešte- vidieť ako sa parilo :)
-
4
Na vrch dám piškótové cesto a nechám celkom vychladnúťpo stuhnutí jahodovej plnky celé pretočím, vrátim na plech vyložený papierom na pečenie, na jahod. plnku naukladám piškóty namočené v káve
-
5
Dám variť 5 dl mlieka s cukrom v ostatnom rozmiešam puding.prášok a uvarím, do horúceho hneď vmiešam maslo, miešam pokiaľ sa spojí následne pridám kyslú smotanu a natriem na kávové piškóty
-
6
Na polevu si roztopím čokoládu s maslom a mliekom ,miešam do hladka a ozdobím vrch , môžte aj celí zákusok poliať
-
7
Strčím na 3 hod. do chladničky a môžme krájať , naši sa nevedeli dočkať tak som dala na 30 min do mrazničky :) dúfam že aj Vám bude chutiť ,vydržal asi tak pol hod. a bolo po ňom na budúce skúsim maliny
Diskusia k receptu