Jahodové potešenie (fotorecept)

Autor receptu: selmapuma

Tento recept podľa originálu mal mať na vrchu šľahačku, kedže my ju nemusíme tak som ju vynechala a aj spodok som zmenila , mala tam byť iba ta jahodová masa.Myslím si že takto je to akurát fajn ,hlavne že našim chutilo

80 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z prísad na na cesto si upečiem piškótové cesto a nechám vychladnúť, použila som menši plech cca 25x35 ..(.verím že každý vie ako sa robí ,preto postup nepíšem)
  2. Plech vyložím alobalom, zlejem šťavu a dám variť jahody s cukrom (mala som domáce zamrazené, použila som tú šťavu ktorá ostala po rozmrazení)
  3. V šťave rozmiešam pudingi , keď jahody zovrú vlejem puding a uvarím hustú kašu, horúce nalejem na plech ešte- vidieť ako sa parilo :)
  4. Na vrch dám piškótové cesto a nechám celkom vychladnúťpo stuhnutí jahodovej plnky celé pretočím, vrátim na plech vyložený papierom na pečenie, na jahod. plnku naukladám piškóty namočené v káve
  5. Dám variť 5 dl mlieka s cukrom v ostatnom rozmiešam puding.prášok a uvarím, do horúceho hneď vmiešam maslo, miešam pokiaľ sa spojí následne pridám kyslú smotanu a natriem na kávové piškóty
  6. Na polevu si roztopím čokoládu s maslom a mliekom ,miešam do hladka a ozdobím vrch , môžte aj celí zákusok poliať
  7. Strčím na 3 hod. do chladničky a môžme krájať , naši sa nevedeli dočkať tak som dala na 30 min do mrazničky :) dúfam že aj Vám bude chutiť ,vydržal asi tak pol hod. a bolo po ňom na budúce skúsim maliny