Jahodové potešenie fotorecept

mojack - fotkamojack, 24. mája 2015
Jahodové potešenie (fotorecept)
Foto: mojack

Najlepšie sa robia hrnčekové. Tento ma úplne prekvapil...jednoducho urobené a vyzerá úžasne. Hrnček 240 ml.

30 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

3 ks
1 hrnček
1 hrnček vlažné
1 ks
2 hrnčeky
2 PL
 štipka
2 PL
Puding:
2 ks
1 l
5 PL
 čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sypké suroviny zmiešame - múka, prášok do pečiva, soľ a kakao.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiešame cukor a vajíčka .Potom zamiešame sypké suroviny a olej. Nakoniec prilejeme mlieko.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vylejeme na plech a pečieme 25 minút pri 170 stupňoch.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené cesto necháme vychladnúť.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vychladnutí zatlačime pohárikom do cesta

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a pomocou lyžičky urobíme jamky.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uvaríme si puding.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do jamky dáme trochu pudingu a vložíme jahody.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vylejeme zvyšný puding, ktorý rozotrieme

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    po celom koláči.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Cesto, ktoré sme vybrali "rozmrvíme" a

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    posypeme celý koláč. Necháme v chlade aby puding vychladol. Ja som robila večer - tak si postál do druhého dňa.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Koláč rozrežeme na pásy cez jahody a

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    potom na kocky cez cesto.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 14
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
obyčajné bublaninové cesto...neskutočne veľa variácií na pečenie..a táto tvoja kreativita je nádherná, blahoželám a ukladám do KK do kolonky - bublaninové cesto :))
Pri podrobnejšom skúmaní tvojho receptu sa chcem spýtať na veľkosť plechu na ktorom si korpus piekla. Tea bude mať čoskoro narodeniny a takýto koláčik by sa jej určite páčil. Všimla som si tvoju vychytávku, ktorú si nespomenula.V miestach, kde je stred jahody si zapichla špajdlu alebo špáratko, aby si vedela pekne nakrájať koláč.
1x mojack
Dakujem . Mam rada recepty ktoré sú jednoduché a pri tom vysledok prekvapujuci. Rozmer plechu ... premeriam a dopišem.