Jahodové potešenie fotorecept

mojack - fotkamojack, 24. mája 2015
Jahodové potešenie (fotorecept)
Foto: mojack

Najlepšie sa robia hrnčekové. Tento ma úplne prekvapil...jednoducho urobené a vyzerá úžasne. Hrnček 240 ml.

30 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

3 ks
1 hrnček
1 hrnček vlažné
1 ks
2 hrnčeky
2 PL
 štipka
2 PL
Puding:
2 ks
1 l
5 PL
 čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sypké suroviny zmiešame - múka, prášok do pečiva, soľ a kakao.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiešame cukor a vajíčka .Potom zamiešame sypké suroviny a olej. Nakoniec prilejeme mlieko.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vylejeme na plech a pečieme 25 minút pri 170 stupňoch.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené cesto necháme vychladnúť.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vychladnutí zatlačime pohárikom do cesta

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a pomocou lyžičky urobíme jamky.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uvaríme si puding.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do jamky dáme trochu pudingu a vložíme jahody.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vylejeme zvyšný puding, ktorý rozotrieme

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    po celom koláči.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Cesto, ktoré sme vybrali "rozmrvíme" a

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    posypeme celý koláč. Necháme v chlade aby puding vychladol. Ja som robila večer - tak si postál do druhého dňa.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Koláč rozrežeme na pásy cez jahody a

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    potom na kocky cez cesto.

    Jahodové potešenie (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

36 komentárov k receptu
Veľmi pekne vyzerajúci zákusok, keď budú u nás pod Tatrami jahody, vyskúšam hneď z prvých. Zatiaľ však jahôdky len začínajú kvitnúť.
Pri podrobnejšom skúmaní tvojho receptu sa chcem spýtať na veľkosť plechu na ktorom si korpus piekla. Tea bude mať čoskoro narodeniny a takýto koláčik by sa jej určite páčil. Všimla som si tvoju vychytávku, ktorú si nespomenula.V miestach, kde je stred jahody si zapichla špajdlu alebo špáratko, aby si vedela pekne nakrájať koláč.
@mojack , výýýborný nápad, čakáme kým prestane pršať, aby sme mali vlastné jahôdky, voňavéééé. Dierky spravím menšie a hustejšie a miesto jahodového pudingu bude vanilkový, nejako ten jahodový nemusíme, podstata je tvoj výborný nápad....KK, *****
Dakujem a som rada, že som Vas zaujala aj tymto naozaj jednoduchým sposobom ako urobiť koláčik zaujímavejším.
použila som klasicky hlboký plech , ale pridala som ramik aby som mala rovne kraje. cca 25x35 cm.
Naznačené kocky nebolo vidieť po nanesení mrveničky.... ale teraz vidím ,že som mala označenie urobiť ešte hlbšie- aby vrstva bola minimálna. Chcela som aby pri narezaní bol puding s jahodou viac uzatvoreny cestom. No žial - možno nabudúce....

Pridaj komentár k receptu: