Jahodové potešenie (fotorecept)
Autor receptu: mojack
Najlepšie sa robia hrnčekové. Tento ma úplne prekvapil...jednoducho urobené a vyzerá
úžasne. Hrnček 240 ml.
30 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Sypké suroviny zmiešame - múka, prášok do pečiva, soľ a kakao.
- Vymiešame cukor a vajíčka .Potom zamiešame sypké suroviny a olej. Nakoniec prilejeme mlieko.
- Cesto vylejeme na plech a pečieme 25 minút pri 170 stupňoch.
- Upečené cesto necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí zatlačime pohárikom do cesta
- a pomocou lyžičky urobíme jamky.
- Uvaríme si puding.
- Do jamky dáme trochu pudingu a vložíme jahody.
- Vylejeme zvyšný puding, ktorý rozotrieme
- po celom koláči.
- Cesto, ktoré sme vybrali "rozmrvíme" a
- posypeme celý koláč. Necháme v chlade aby puding vychladol. Ja som robila večer - tak si postál do druhého dňa.
- Koláč rozrežeme na pásy cez jahody a
- potom na kocky cez cesto.