Jahodové potešenie (fotorecept)

Autor receptu: mojack

Najlepšie sa robia hrnčekové. Tento ma úplne prekvapil...jednoducho urobené a vyzerá úžasne. Hrnček 240 ml.

30 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Sypké suroviny zmiešame - múka, prášok do pečiva, soľ a kakao.
  2. Vymiešame cukor a vajíčka .Potom zamiešame sypké suroviny a olej. Nakoniec prilejeme mlieko.
  3. Cesto vylejeme na plech a pečieme 25 minút pri 170 stupňoch.
  4. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  5. Po vychladnutí zatlačime pohárikom do cesta
  6. a pomocou lyžičky urobíme jamky.
  7. Uvaríme si puding.
  8. Do jamky dáme trochu pudingu a vložíme jahody.
  9. Vylejeme zvyšný puding, ktorý rozotrieme
  10. po celom koláči.
  11. Cesto, ktoré sme vybrali "rozmrvíme" a
  12. posypeme celý koláč. Necháme v chlade aby puding vychladol. Ja som robila večer - tak si postál do druhého dňa.
  13. Koláč rozrežeme na pásy cez jahody a
  14. potom na kocky cez cesto.