Jahodové pokušenie (fotorecept)

Autor receptu: malinka711

Najprv som sa chystala ísť do záhrady nazbierať čerstvé jahody ale keď začalo pršať, tak som si to veľmi rýchlo rozmyslela a vytiahla som z mrazničky zásoby, ktoré som už stihla odložiť ..... a prišla som na to, že je oveľa jednoduchšie baliť zamrznuté (tvrdé) jahody ako čerstvé . aspoň na niečo bolo toto škaredé počasie dobré :D:D

4
porcie
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy preosejeme múku, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme tuhšie cesto. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste1 hodinu.
  2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a rozdelíme na štvorce. Na každý štvorec položíme jahodu ...
  3. ... a dôkladne ju zabalíme, aby sa pri varení voda nedostala dovnútra ( knedličky by boli rozmočené).
  4. Hotové knedličky varíme v mierne osolenej vode cca 8 minút (záleží od veľkosti, mne stačilo 5 min.).
  5. Uvarené knedle dobre poprepichujeme vidličkou alebo špajľou, aby ostali krásne nadýchané.
  6. Na tanieri každú knedličku vidličkou roztrhneme, zalejeme maslom a omáčkou z kyslej smotany (kyslú smotanu dobre rozmiešať s vanilkovým cukrom) alebo ozdobíme vyšľahanou šľahačkou, posypeme cukrom a tvarohom. Ozdobíme lístkom medovky alebo mäty.