Jahodové pokušenie (fotorecept)
Autor receptu: malinka711
Najprv som sa chystala ísť do záhrady nazbierať čerstvé jahody ale keď začalo pršať, tak
som si to veľmi rýchlo rozmyslela a vytiahla som z mrazničky zásoby, ktoré som už stihla
odložiť ..... a prišla som na to, že je oveľa jednoduchšie baliť zamrznuté (tvrdé) jahody ako
čerstvé . aspoň na niečo bolo toto škaredé počasie dobré :D:D
4 porcie |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misy preosejeme múku, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme tuhšie cesto. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste1 hodinu.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme a rozdelíme na štvorce. Na každý štvorec položíme jahodu ...
- ... a dôkladne ju zabalíme, aby sa pri varení voda nedostala dovnútra ( knedličky by boli rozmočené).
- Hotové knedličky varíme v mierne osolenej vode cca 8 minút (záleží od veľkosti, mne stačilo 5 min.).
- Uvarené knedle dobre poprepichujeme vidličkou alebo špajľou, aby ostali krásne nadýchané.
- Na tanieri každú knedličku vidličkou roztrhneme, zalejeme maslom a omáčkou z kyslej smotany (kyslú smotanu dobre rozmiešať s vanilkovým cukrom) alebo ozdobíme vyšľahanou šľahačkou, posypeme cukrom a tvarohom. Ozdobíme lístkom medovky alebo mäty.