Jahodové knedle
Autor receptu: olinecka
Tak ,knedle miluju malý aj veľký.
20 minút príprava |
7-8 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvaríme a popučime,necháme vychladnúť na pracovnej doske.
- K zemiakom pridáme trocha soli podľa seba,1-2 vajíčka podľa množstva a múku urobíme cesto.Cesto rozvaľkame na hrúbku 3mm a nakrajáme štvorce do stredu dáme jahody a urobíme guľky.
- Vodu dáme variť do ktorej dáme soli,keď začne vrieť vložíme guľky .Keď vyplávaju necháme ešte trochu povariť potom scedime necháme odkvapkať.Maslo rozpustíme do ktorého dáme struhanku a opražíme do zlatista.Maslom a struhankou prelejeme knedle ochutíme a posypeme práškovym cukrom.Môžeme posypať orechami alebo makom.Dobrú chuť.