Jahodová torta

Autor receptu: merylin

Tortu s jahodami som piekla mojej kamoške k jej meninám.Kedže má rada jahody, tak som spravila jahodovú.

45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiešame si žltky s cukrom ,zároveň pridávame vlažnú vodu ,potom si rozmiešame múku s práškom do pečiva a a postupne pridávame do cesta,nakoniec pridáme zľahka sneh z bielok. Dáme do vymastenej formy vysypanej múkou-/ moja forma má priemer 22cm/. Dáme piecť na 180 stupňov v elektric.trúbe ,pečieme 45 minút. Ked je upečený korpus, tak si ho necháme vychládnuť. Potom ho prerežeme na 3 pláty.
  2. Plnka: Z mlieka a pudingových jahodových práškov si uvaríme hustý krém,ktorý podľa chuti osladíme cukrom. Necháme za stáleho miešania vychládnuť.Heru vymiešame s cukrom práškovým to je s 20 dkg do peny a potom postupne zamiešavame po častiach vychládnutý pudingový krém, a tým nám vznikne jahodová plnka.
  3. Potom natrieme každý jeden plát jahodovým krémom. Vyšľaháme šľahačku a boky torty si ňou potrieme aj povrch torty. Poukladáme čerstvé jahody, a ozdobíme ešte šľahačkou, a to tak že si dáme do cukrárenského vrecka šľahačku a robíme všelijaké ozdoby -výtvory. Boky torty som ozdobila čokoládovými ozdobami a povrch som posypala ešte čokoládovou ryžou, tak ako je na obrázku.