Jahodová torta

Autor receptu: renka73

10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto:cukor a vajcia vyšľaháme do hustej peny,pridáme múku,olej,mlieko,prášok do pečiva a kakao.Vymiešame a vlejeme do tortovej formy.Na spodok formy dáme papier na pečenie.Pečieme v predhriatej rúre 10-12minút.Po upečení necháme vychladnúť.
  2. Takto upečieme aj druhé svetlé cesto.Forma má priemer 24 cm.
  3. Krém:Šťavu z kompotu uvaríme spolu s pudingom a necháme vychladnúť.Heru vymiešame s cukrom,pridávame do vychladnutého pudingu Jahody pokrájame a zamiešame do krému.
  4. Na kakaové cesto natreme krém a položíme svetlé cesto.Krémom ešte natreme tenkú vrstvu na vrch aj boky.Posypeme grankom a strúhanou čokoládou.