Jahodová torta s tvarohovo-jogurtovým krémom s mandarínkami

ruzova - fotkaruzova, 14. septembra 2013
Jahodová torta s tvarohovo-jogurtovým krémom s mandarínkami
Foto: ruzova

Suroviny

500 g
500 g
2 ks
4 PL
250 g
20 g
70 g
100 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Dno tortovej formy vyukladáme dobre, ale fakt dobre napitými piškótami, ktoré sme nechali napiť v teplom mlieku, inak vyplávaju napovrch. Potom si do robota šupneme tvaroh, jogurt, všetok cukor, citrónovú šťavu a premiešame spolu, do mandarínkovej šťavy od kompótu pridáme želatínu, ktorú necháme 10 minút napučať, potom ju prihrejeme, kým sa želatína nerozpustí, ale nesmie zovrieť. Želatínovú zmes pridáme do tvarohovo-jogurtového krému, opäť robot pomôže zamiešať, pridáme celé mandarínky z kompótu. Krém nalejeme na piškóty, necháme aspoň na hodinu stuhnúť do chladničky, medzitým zájdite k 12 mesiačikom po jahody a čučoriedky, tie nakrájajte na polovičky a vyukladajte na stuhnutý krém, prelejte jahodovým želé, ktoré urobíte podľa návodu na sáčku. Opäť dáme zachladiť do chladničky.

    Jahodová torta s tvarohovo-jogurtovým krémom s mandarínkami - obrázok 1
  2. 2

    A už stačí jeden Zdravas a Otčenáš, aby želatína stuhla a všetci sa budú zalizovať za ušami.

    Jahodová torta s tvarohovo-jogurtovým krémom s mandarínkami - obrázok 2

Diskusia k receptu

luss44
krásna tortička, takéto tvarohovo-ovocné by u nás mohli byť každý týždeň :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia