Foto: marijanka712
Jahodovú tortičku robím každý rok , keď nám dozreju prvé jahody , tá chutí najlepšie. Čím viac jahôd tým vyšie poschodie teraz to Zobraziť celý popisJahodovú tortičku robím každý rok , keď nám dozreju prvé jahody , tá chutí najlepšie. Čím viac jahôd tým vyšie poschodie teraz to bolo len druhé poschodie ... lebo som robila dve tortičky jednu pre dcéru a jednu pre manžela, a ten si ju v pohode na balkóne aj vychutnal
príprava
na 190stup °C
Postup
-
1
Korpus si urobíte podla seba ja som tento krát robila dva korpusy na jahodovú tortu,žltka som vymiešala s van.cukrom a cukrom do peny , pridala som muku s praškom do pečiva ručne zašlahala a nakoniec som pridala tuhý sneh s 3 bielkov.Pečiem na 190stup 10-15 min. Upozornenie- pri tejto tortičke spodok aj boky vytriem olejom vysypem múkov a ked sa upečenie neorezávam ju dookola , ale nechám vo forme a natriem plnku
-
2
potom si opláchnem jahody a nechám odtiec od vody
-
3
uvarim si puding - do mlieka dám cukor odlejem si trochu do hrnčeka kde rozmiešam vajičko , zlatý klas a van. cukor a potom do vriaceho mlieka vlejem za stáleho miešania - uvarim hustú kašu necham vychladnuť občas premiešam , aby sa nevytvorila kôra a potom do masla ktoré troch zašlaham postupne pridávam vychladnutú kašu
-
4
natriem na korpusy aj boky formy plnkou a dám na chvílu do chladničky cca 30 min, aby trocha plnka zatuhla a postupne poukladám odstopkované jahody ukladám tak, aby sa mi zmestili viacej vrstvy čim vyššie poschodie tým je lepšia potom dám do chladničky nech trocha zatuhne a medzi tým si pripravým tortové jahodové žele
-
5
takto sa pripraví želatina presne podla návodu ohreje sa do cca do 80 stup. a hned sa vypne nechá cca 30 min pri izbovej teplote a ja postupne zalievam jahody nesmie želatina zrôsolovatieť , ale byť tekutá
-
6
takto som to pozalievala a odložila minimálne na 2 hod do chladničky ked ju chcete mať ukážkovú tak na celu noc si v chladničke musí pospinkať.
-
7
potom vyberiem z chladničky kraje s ostrým nožikom oddelím od formy a tu je výsledok
-
8
táto dobrotka nie je náročná na prácu skôr na oddych, lebo musí byť dostatočne odležaná , aby sa krásne krájala a bola tuhá
-
9
a ešte jedne v reze- takto si ju vychutnával môj manžel
Mas zelatinu cervenu, asi si ju niecim prifarbila. Ukladam do KK. Dakujem.