Foto: babav
Studena polievka z cerstvych jahod .
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Potrebujeme :
-
2
a samozrejme umyte ,vonave ,zrele jahody.
-
3
Nakrajane jahody ,zázvorovu sodu (ginger ale),cukor ,vanilkovu esenciu a citronovu stavu zmiesame a vylejeme do mixera (ja som pouzila food processor).
-
4
Rozmixujeme do peny.
-
5
Vylejeme do misky a pridame kyslu smotanu.
-
6
Vyslahame rucnou metlickou do hladka.
-
7
Hotovu polievku odlozime do chladnicky,minimalne na 2 hodiny.Vychladenu servujeme s nakrajanymi platkami jahod. Je to vyborne obcersvenie pre deti aj dospelych .Vhodna aj na servovanie ako posledny chod ( lahky zakusok) .
s prichutou zazvoru( vid.obrázok c. 1).