Jahodová pochúťka

Autor receptu: mracik9

Prišiel čas jahôd, tak som sa rozhodla trochu experimentovať a vznikol lahodný koláčik.

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín si zamiesime cesto,ktoré odložíme asi na hodinku do chladničky.Formu 30x20 cm si vymažeme tukom a vyložíme ju vyvaľkaným cestom,dáme upiecť pri 200 st C, asi 10 minút,záleží od rúry,necháme vychladiť.
  2. Jahodový džem a koňak zohrejeme a potrieme ním cesto.Medzi tým si vyšľaháme smotanu do tuha,pridáme cukor a postupne ocedený jogurt.Ja som dala iba polovicu hrudky,ale nabudúce dám celú.Spolu to fantastický chutilo.Oddelíme si do ozdobného sáčku 3 PL šľahačky a zbytok navrstvíme na cesto.Jahody prekrojíme na štyri diely a špičkou dole zapichujeme do krému.Ozdobíme.
  3. Je to svieži zákusok a hlavne málo tučný. Prajem dobrú chuť tým,ktorí sa rozhodnú ho vyskúšať.