Jahodová omáčka na všetko

Autor receptu: becky

Túto dobrotu som nazvala omáčka, ale možno je to lekvár, možno pyré. Po pravde netuším. Anglická stránka s pôvodným receptom tvrdila, že sa to volá "sauce". Tu sa nachádza a aj pekné obrázky. http://laylita.com/recipes/2013/02/06/strawberry-sauce/ Dá sa použiť skutočne na všetko a trochu chutí ako tá z McDonaldu.

20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jahody odstopkujeme, nakrájame a dáme do hrnca. Pridáme cukor (podľa chuti, ja som dala asi 2PL muskovado cukru) a šťavu zo štvrťky citróna. Podlejeme vodou. Mala som dosť vodové jahody, tak úplne stačila tá citrónová šťava.
  2. Privedieme do varu. Varíme asi 20 min na miernom ohni. Konzistencia záleží na Vás.
  3. Túto omáčku urobím večer a ráno spapám s palacinkami alebo bielym smotanovým jogurtom alebo ako toping na cheesecake. Pridávam ešte jednu nepodarenú fotku môjho mini-cheesecaku. :)