Jahodová maškrtka

Autor receptu: orchidea

V záhrade už dozrievajú jahody ( aj keď mám obavu, že skôr pohnijú ako stihnú všetky dozrieť kvôli každodenným prudkým lejakom), tak som si rýchlo urobila na spríjemnenie nedeľňajšieho popoludnia túto maškrtku. Základom je "pribináčik" podľa receptu, ktorý na Vareche uverejnila "Svetluskkaa", je skutočne výborný!

Postup

  1. Čerstvé jahody (množstvo podľa každého chuti a možnosti) zasypať kryštáľovým cukrom (tiež podľa chuti) a nechať postáť. Cukor sa pekne rozpustí a jahôdky pustia šťavu. Medzitým si zmiešať tvaroh, šľahačkovú smotanu a vanilkový cukor. Ponorným mixérom dobre vyšľahať na krásny, hustý krém. A to je vlastne všetko. Už len navrstviť do pohárov a ľubovoľne ozdobiť.