Jahôdkové muffiny

domci4 - fotkadomci4, 28. mája 2012
Jahôdkové muffiny
Foto: domci4

Tieto muffiny so musela robiť z 2tej dávky, ale recept sem dám na 1 :) sú úžasnéé :) Recept mám od @yanah - http://somktosom.blogspot.com/2011/02/jahodove-kosicky- cupcakes.html :) Zobraziť celý popisTieto muffiny so musela robiť z 2tej dávky, ale recept sem dám na 1 :) sú úžasnéé :) Recept mám od @yanah - http://somktosom.blogspot.com/2011/02/jahodove-kosicky- cupcakes.html :) nehnevaj sa...znova Tvoj super recept :)

12
porcií

Suroviny

1 ks
50 ml
100 g
100 ml
1/2 balenia(6g)
1 a pol lyžičky
100 g




Postup

  1. 1

    Vajce vyšlaháme s cukrom do peny a zašľaháme olej, potom mlieko(bude to trošku striekať) a nakoniec múku s práškom do pečiva alebo sodou. Cesto rozdelíme do košíčkov a pridáme na kúsky pokrájané jahody. Pečieme 180° do krásnej zlatej farby :) dobrú chuť... Sú úžasné :)

    Jahôdkové muffiny - obrázok 1

Diskusia k receptu

cica2
krásne sa ti vydarili, si velmi šikovná! :-)
domci4
ďakujem babule... a ja že to tu budeš ráno :P a vy tu buntošíte :)
stacy77777
Domči, ty si taká usilovná včielka, hneď by som ťa brala, ja som momentálne doma s troma chlapmi, takže pomoc žiadna - konzumácia maximálna. Si moc šikovná !!!!!!!!!
marienka44
@Domci4 ,ak je recept od @Yanah ,nepochybujem, ze su vynikajuce. Podobny recept ma na svojom blogu-tavrohova torta s jahodami. Ukladam do KK!
marienka44
@Domci4 ,dnes som ich robila, ale sa nepodarili. Vobec nenapuchli, skor sa povrch vtiahol dovnutra. Vnutrajsok bol ako blato. Asi som dala vela pokrajanych jahod, nesetrila som nimi. Skoda. :-(
domci4
koľko ste tam dávali jahôd? Ak veľa tak to je dôvod prečo sa nenapuchli, je mi to ľúto :(
yanah
@domci4 ... jasné že nehnevám :))))))))))
len malá pripomienka k receptu ... technicky vzaté je toto recept na cupcakes (viď ten link čo si dala hore) ... čo sú vlastne piškótové košíčky upečené v muffinkovej forme, a na vrch sa ešte dáva nejaký krém a ovocie (prípadne marcipán a rôzne ozdoby) a "napuchnutie" je práveže nežiadúce, keďže sa ešte navrchu ozdobujú (častokrát keď mi napuchnú, musím vrch skrojiť, aby som ich mohla ozdobiť) ... muffinky sa zvyknú robiť z oveľa hustejšieho cesta, do ktorého sa ešte môžu pridať kúsky čokolády, oriešky alebo ovocie a po upečení sa už neozdobujú a "napuchnutie" je práveže veľmi žiadúce a charakteristické ... ale to len na doplnenie k pôvodnému receptu ...
Ty si si recept upravila podľa svojho vkusu a vyšli ti krásne jahodové muffinky :))
... som rada, že sa ti moje recepty páčia a nech sa ti v pečení darí aj naďalej, si veľmi šikovná a vidieť, že ťa to baví !!!
yanah
@marienka44 ... to ma mrzí, že sa ti muffinky nevydarili ... všimla som si tvoj komentár pod týmto receptom ...  varecha.pravda.sk/recepty/cupcakes-muffinky-fotorecept/28...
... kde píšeš zrejme o tomto recepte od @domci4 , že sa ti nevydaril a že si dala prášok do pečiva aj sódu bikarbonu do múky ... lenže v tomto recepte je BUĎ 1/2 prášku do pečiva ALEBO 1 a pol lyžičky sódy bikarbony (nie oboje spolu) ... tak si myslím, že aj tam mohol byť problém ... je to vlastne skoro identický recept podľa ktorého si už piekla túto jahodovú tortu odo mňa ...  varecha.pravda.sk/recepty/tvarohova-torta-s-jahodami/2777...
... iba múka je iná :) ... a možno aj tých jahôdok bolo naozaj veľa, šťavnaté ovocie zvykne cesto rozmočiť a to sa potom dobre neprepečie ... stalo sa mi to už viackrát, pri bublanine, keď som si myslela, že čím viac ovocia dám, tým bude lepšia :)) ... Pekný deň prajem :)
domci4
@yanah veľmi sa mi páčia a hlavne aj tortička s jahodami..ja budem robiť na narodky s bielou čokoládou...potom sa sem chystám dať recept :)
Aj mňa mrzí že sa marienke nevydarili... Toto je úplne najlepšie cesto aké som piekla, muffinky som nikdy nemala tak dobré vlačné :) a ovocia som dávala len tak po menej... :) Pekný deň a yanah ešte raz ďakujem :)
spagetka1812
vcera som ich robila...presne podla receptu..cesto bolo riedke...muffin z 2 davok vyslo iba 16 ks...napriek tomu, ze mi riedke cesto pri nakladani do kosickov zababralo sporak aj linku, boli vyborne...robila som ich teda vecer pre velky uspech este raz...tentokrat som dala viac muky, ale vyslo ich stale iba 18 ks...takze rozpocet nepostacuje v ziadnom pripade na 24 ks. Inak im nic nechybalo....
domci4
Ja som zabudla dodať,že cesto asi má byť také riedke.Mne tiež nevyšlo toľko kúskov.Neviem čím to je,žeby vajičkami?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia