Jahňacie kotlety s kukuričnou polentou
Ivan Kotzig
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 4. októbra 2012
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 4. októbra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Najprv prichystáme kukuričnú kašu (polentu). Dáme variť 1 liter vody s 1 lyžicou soli. Krupicu vsýpame do vriacej vody veľmi pomaly, pričom poctivo miešame metličkou. Keď sa všetka voda vpije a kaša sa oddeľuje od stien hrnca, mala by byť hotová. Ochutnáme ju, v prípade potreby dolejeme viac vody a pokračujeme v miešaní. Pred podávaním do nej prilejeme trochu smotany a opatrne prihrejeme.
- 2
Jahňacie kotlety posolíme a okoreníme, najlepšie deň vopred. Na rozpálenej grilovacej panvici grilujeme kotlety 3 minúty na každej strane.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu