Jahňacie kotlety s kukuričnou polentou

Ivan Kotzig
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 4. októbra 2012
Jahňacie kotlety s kukuričnou polentou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

12 ks
 na potretie panvice
250 g, na polentu
1 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv prichystáme kukuričnú kašu (polentu). Dáme variť 1 liter vody s 1 lyžicou soli. Krupicu vsýpame do vriacej vody veľmi pomaly, pričom poctivo miešame metličkou. Keď sa všetka voda vpije a kaša sa oddeľuje od stien hrnca, mala by byť hotová. Ochutnáme ju, v prípade potreby dolejeme viac vody a pokračujeme v miešaní. Pred podávaním do nej prilejeme trochu smotany a opatrne prihrejeme.

  2. 2

    Jahňacie kotlety posolíme a okoreníme, najlepšie deň vopred. Na rozpálenej grilovacej panvici grilujeme kotlety 3 minúty na každej strane.

Recept je zaradený do kategórií:
Jahňacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované

Diskusia k receptu