Jahňací hrebienok v rímskom hrnci
Autor receptu: fotostano
skúsil som jahňacinu v rímskom hrnci a je to fakt šťavnaté a veľmi chutné a vyžaduje si to veľmi málo námahy...
40 minút príprava |
2,5 -3 minút na 110 °C |
Postup
- jahňacie mäso si upravíme na "hrebienok" - tzn. rebierka si očistíme , aby boli bez mäsa...
- mäso prešpikujeme cesnakom, polejeme vínom, posypeme provensalským korením a osolíme, necháme odstáť aspoň cez noc...
- vložíme do vodou nasiaknutého rímskeho pekáča a pečieme 2,5 - 3 hod pri teplote 110°C, potom odkryté pri 220°c dopečieme, aby malo kôrku a farbu...
- podával som to so "šťouchaným bramborem" - fakt veľmi dobré...
- ...ospravedlňujem sa, že je to bez foto, ale nechce mi to zobrať, lebo mám fotky väčšie ako 2 MB
poraďte, ako ich tam dostať...