Jadranské rezy

boeuf - bez fotkyboeuf, 5. marca 2014
Jadranské rezy
Foto: boeuf

Raz ho upiekla moja mama a bol fenomenálny.

20
porcií
70 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
200 g
5 ks
120 g
80 g
1 ks
Plnka:
5 dl
6 PL
160 g
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, prekrojíme na dve rovnaké časti na veľkosť plechu a v rúre vyhriatej na 230 °C postupne pečieme 9 - 12 minút.

  2. 2

    Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny, pridáme preosiatu múku premiešanú s práškom do pečiva a orechy. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na rovnako veľký plech, na akom sme piekli lístkové cesto a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 20 minút.

  3. 3

    Krém: Z mlieka, múky a curku uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše všľaháme zmäknuté maslo. Jeden plát lístkového cesta položíme na čistý plech a natrieme polovicou krému. Na plnku položíme upečené orechové cesto, natrieme druhou polovicou krému a prikryjeme upečeným plátom lístkového cesta. Múčnik necháme na chladnom mieste odležať do druhého dňa, aby sa rezy lepšie krájali.

Diskusia k receptu

mariamka
toto je vyborny mucnik, kolega ho nosi na kazdu oslavu, je ako perinka, nejak sa nan stale chystam, bola by pekna aj fotka v reze
eviana
Aj u nás veľmi obľúbený, zaradený pod "juhoslovanský krémeš" :)
elysa
aj ja už som ho robila, vďaka za pripomenutie...
daguska
Tiez poznam ako "juhoslovansky kremes" a potvrdzujem,ze je vynikajuci.
sovka62
Nepoznám, ale ukladám, vyzerá na zaradenie do môjho zlatého fondu. Spravím ale malú zmenu v postupe, ten vrchný plát lístkového cesta pokrájam vopred a na krém poukladám štvorce. Tak pri krájaní spod cesta nevytlačím krém.
lidia3
tento zákusok poznám pod názvom juhoslovansky kremeš už viac ako 20 rokov ,vrelo odporúčam je vyborny,
ejta
Vyzerá to super, iba to lístkové cesto do druhého dňa nebude už také zvlhnuté ? Ibaže by to tak malo byť :-)
nelusik
ja lístkové cesto pred pečením popichám vidličkou, aby tak nenarástlo a bolo rovnomerne vysoké
ally5555
Tento kolacik som hladala ,ale nevedela som pod akym nazvom mam hladat ked som ho jedla iba raz na oslave .Teraz uz viem tak dakujem urite sobotu upečiem .