Jadranské rezy

Autor receptu: boeuf

Raz ho upiekla moja mama a bol fenomenálny.

20
porcií
70 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, prekrojíme na dve rovnaké časti na veľkosť plechu a v rúre vyhriatej na 230 °C postupne pečieme 9 - 12 minút.
  2. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny, pridáme preosiatu múku premiešanú s práškom do pečiva a orechy. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na rovnako veľký plech, na akom sme piekli lístkové cesto a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 20 minút.
  3. Krém: Z mlieka, múky a curku uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše všľaháme zmäknuté maslo. Jeden plát lístkového cesta položíme na čistý plech a natrieme polovicou krému. Na plnku položíme upečené orechové cesto, natrieme druhou polovicou krému a prikryjeme upečeným plátom lístkového cesta. Múčnik necháme na chladnom mieste odležať do druhého dňa, aby sa rezy lepšie krájali.