Jablonecké rezy fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 31. júla 2010
Jablonecké rezy (fotorecept)
Foto: tatranka

Tento zákusok je veľmi chutný a zároveň je akýsi na stole slávnostnejší.Mám ho od svojej švagriny a veľmi rada ho pečiem.

24
porcií
35 minút
príprava
2x15. 1x25 minút
na 180 °C

Suroviny

I.cesto:
500  g rozdeliť na polovicu
II.cesto:
piškotové:
5  kusov
200  g
4  lyžice
2  lyžice
80  g
pol  balíčka
krém:
6 dcl
3  balíčky
50  g
6  lyžíc
300  g




Postup

  1. 1

    Kúpené 500 g cesto,rozdelíme na polovicu a vyváľkame, dva pláty.Pečieme na opačnej strane plechu.

    Jablonecké rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom si upečieme piškótové cesto. Vyšľaháme 5 bielok s 200 g kryštálového cukru do tuha.Pridáme 5 žĺtok,4 lyžice hrubej múky,2 lyžice kakaa,80g pomletých vlašských orechov a1/2 balíčku prášku do pečiva. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Jablonecké rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečené piškótové cesto.

    Jablonecké rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesta sú upečené,pripravíme krém. Zo 6 dcl mlieka ,3 balíčkov vanilky 50 g kr.cukru 6 lyžíc hladkej múky uvaríme krém.Ingrediencie najprv spracujeme v pohári so studeným mliekom a vlejeme do horúceho mlieka.Stále miešame a uvaríme kašu. Dostudenej kaše,zapracujeme 300 g masla,alebo Hery.

    Jablonecké rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokračujeme takto.Na plát lískového cesta dáme polovicu krému.Roztrieme a naň položíme piškótové cesto.

    Jablonecké rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na piškótové cesto natrieme druhú polovicu krému.

    Jablonecké rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na krém uložíme druhé lístkové cesto ,pokrájané na kocky,ktoré budeme krájať až do spodu po schladení zákuska.

    Jablonecké rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec hotové pláty posypeme práškovým cukrom.

    Jablonecké rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotový zákusok.

    Jablonecké rezy (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

zdezda
Toto musí byť dobrota, už ho mám v kk, raz som robila podobný, no nepiekla som piškót, ale ukladala som dlhé piškóty medzi plnky :-)
egreska
tento poznam a všetkým odporúčam ..je vyborný len ja natriem piškot ešte džemom..
tatranka
@egre ška ten lekvárik tam určite urobí svoje.Skúsim to tak niekedy.Manžel má rád všetky dobroty s lekvárom.
babav
Vynachadzavy recept!Listkove cesto s piskotovym ,plnka ;vsetko gurmanske.Vdaka @tatranka , pri vhodnej prilezitosti urcite upeciem ;-)
evanaaa
Tak toto sa páči aj mne, len budem musieť použiť sladidlo. Výhoda je tá, že bielka sa so sladidlom dajú vymiešať, kým žľtka nie. A ani tvoj nápad s tými piškótmi, Zdezda, nie je na zahodenie. Ak sa niekomu nechce piecť.
dobizu
tak toto musím urobiť našim, upečiem na Zuzanu... budú mať lakotku... ĎAAAAAAKUJEM :-)
evanaaa
Tatranka, netrevba cesto na plechu popichať, nenapuchne ?
tatranka
@evanaa ďakujem za upozornenie.Vidíš ja to robím automaticky.A tak som to opomenula.Áno,lístkové cesto sa má vždy napichať,aby sa nevytvorili vzduchové bubliny a cesto sa prepieklo. Popichať.!!!!!!!!
elisticka
Martuska nadherne to vyzera aj postup super:-))uz som nieco podobne piekla zat nevedel vynachvalit a tak si ukladam tvoj a upeciem znova :-)))
tilda
Taký istý recept mám aj ja ale mi ho poznáme ako juhoslovanský krémeš a keď na prvé cesto dáte troha lekváru a tak krém to je dobré odporúčam to každému a vrch polejem čokoládou len sem tam .
martina34
ja ho tiež poznám ako juhoslovanský krémeš, ale robievam ho miesto s orechami s makom a malinovým lekvárom... :-)
helca103
tiež ho poznám ako juhoslovanské rezy a je vynikajuci vrelo odporúčam
gittka
super receptík a nie je ani taký zložitý.určite ho v blízkej dobe vyskúšam!
macoska
my to voláme juhoslovanské rezy,ale je to mňamka:-))))
celka
Zajímavé, změna, ukládám do KK
klaura
Ja si ho ukladám ako Jablonecké rezy a vyskúšam pri najbližšej príležitosti ... teda oslave ... :) vyzerá skvele
45katka1
Ja odpadavam z tych vsetkych dobrot...asi musim len varit a piect....uzasne..ukladam:-)
mirabela
aj ja mam Jablonecke rezy ešte z roboty a tento kolačik koluje stale ,je vyborny a naši ho maju strašne radi
elisticka
Martuska idem robit tieto lakave kolaciky na oslavu muzovych menin... to bude dobrota:-)
tatranka
@elisticka som poctená,že si sa rozhodla ty príma cukrárka,od ktorej sa ja musím len učiť,upiecť tieto rezy.No aj my ich mávame za sviatočné.Manželovi nech chutia a blahoželám k meninám.
remcula
@tatranka , to je taková krása!! Já jen s těmi mýma jalovýma rukama bych určitě to piškotové těsto poničila, než bych ho dala na to listové:-(( A pravda je, že bych něco takového ráda upekla, protože v neděli čekám návštěvu. Jak to děláš? Myslím tím, jak ho přeneseš, abys ho nepolámala?
tatranka
Janka myslím že by sa ti nič také nestalo,že by si si cesto polámala.Lístkové cesto spodné,si necháš na doske.Na)n natrieš plnku.Dáš tmavé cesto,to je pružné,pekne rukami prenesieš.O päť dáš plnku.A vrchné cesto lístkové si pokrájam osobitne na štvorce a tie poukladám na plnku.Tam nemáš čo polámať.Pri tvojej zručnosti a šikovnosti,sa o výsledok tvojho pečenia vôbec neobávam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia