Foto: tatranka
Tento zákusok je veľmi chutný a zároveň je akýsi na stole slávnostnejší.Mám ho od svojej švagriny a veľmi rada ho pečiem.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
I.cesto: | |
500 g rozdeliť na polovicu |
|
II.cesto: | |
piškotové: | |
5 kusov |
|
200 g |
|
4 lyžice |
|
2 lyžice |
|
80 g |
|
pol balíčka |
|
krém: | |
6 dcl |
|
3 balíčky |
|
50 g |
|
6 lyžíc |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Kúpené 500 g cesto,rozdelíme na polovicu a vyváľkame, dva pláty.Pečieme na opačnej strane plechu.
-
2
Potom si upečieme piškótové cesto. Vyšľaháme 5 bielok s 200 g kryštálového cukru do tuha.Pridáme 5 žĺtok,4 lyžice hrubej múky,2 lyžice kakaa,80g pomletých vlašských orechov a1/2 balíčku prášku do pečiva. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
3
Upečené piškótové cesto.
-
4
Cesta sú upečené,pripravíme krém. Zo 6 dcl mlieka ,3 balíčkov vanilky 50 g kr.cukru 6 lyžíc hladkej múky uvaríme krém.Ingrediencie najprv spracujeme v pohári so studeným mliekom a vlejeme do horúceho mlieka.Stále miešame a uvaríme kašu. Dostudenej kaše,zapracujeme 300 g masla,alebo Hery.
-
5
Pokračujeme takto.Na plát lískového cesta dáme polovicu krému.Roztrieme a naň položíme piškótové cesto.
-
6
Na piškótové cesto natrieme druhú polovicu krému.
-
7
Na krém uložíme druhé lístkové cesto ,pokrájané na kocky,ktoré budeme krájať až do spodu po schladení zákuska.
-
8
Nakoniec hotové pláty posypeme práškovým cukrom.
-
9
Hotový zákusok.
Diskusia k receptu