Jablonecké rezy (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Tento zákusok je veľmi chutný a zároveň je akýsi na stole slávnostnejší.Mám ho od svojej švagriny a veľmi rada ho pečiem.

24
porcií
35 minút
príprava
2x15. 1x25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kúpené 500 g cesto,rozdelíme na polovicu a vyváľkame, dva pláty.Pečieme na opačnej strane plechu.
  2. Potom si upečieme piškótové cesto. Vyšľaháme 5 bielok s 200 g kryštálového cukru do tuha.Pridáme 5 žĺtok,4 lyžice hrubej múky,2 lyžice kakaa,80g pomletých vlašských orechov a1/2 balíčku prášku do pečiva. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Upečené piškótové cesto.
  4. Cesta sú upečené,pripravíme krém. Zo 6 dcl mlieka ,3 balíčkov vanilky 50 g kr.cukru 6 lyžíc hladkej múky uvaríme krém.Ingrediencie najprv spracujeme v pohári so studeným mliekom a vlejeme do horúceho mlieka.Stále miešame a uvaríme kašu. Dostudenej kaše,zapracujeme 300 g masla,alebo Hery.
  5. Pokračujeme takto.Na plát lískového cesta dáme polovicu krému.Roztrieme a naň položíme piškótové cesto.
  6. Na piškótové cesto natrieme druhú polovicu krému.
  7. Na krém uložíme druhé lístkové cesto ,pokrájané na kocky,ktoré budeme krájať až do spodu po schladení zákuska.
  8. Nakoniec hotové pláty posypeme práškovým cukrom.
  9. Hotový zákusok.