Jablonecké rezy (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Tento zákusok je veľmi chutný a zároveň je akýsi na stole slávnostnejší.Mám ho od svojej švagriny a veľmi rada ho pečiem.
24 porcií |
35 minút príprava |
2x15. 1x25 minút na 180 °C |
Postup
- Kúpené 500 g cesto,rozdelíme na polovicu a vyváľkame, dva pláty.Pečieme na opačnej strane plechu.
- Potom si upečieme piškótové cesto.
Vyšľaháme 5 bielok s 200 g kryštálového cukru do tuha.Pridáme 5 žĺtok,4 lyžice hrubej múky,2 lyžice kakaa,80g pomletých vlašských orechov a1/2 balíčku prášku do pečiva.
Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Upečené piškótové cesto.
- Cesta sú upečené,pripravíme krém.
Zo 6 dcl mlieka ,3 balíčkov vanilky 50 g kr.cukru 6 lyžíc hladkej múky uvaríme krém.Ingrediencie najprv spracujeme v pohári so studeným mliekom a vlejeme do horúceho mlieka.Stále miešame a uvaríme kašu.
Dostudenej kaše,zapracujeme 300 g masla,alebo Hery.
- Pokračujeme takto.Na plát lískového cesta dáme polovicu krému.Roztrieme a naň položíme piškótové cesto.
- Na piškótové cesto natrieme druhú polovicu krému.
- Na krém uložíme druhé lístkové cesto ,pokrájané na kocky,ktoré budeme krájať až do spodu po schladení zákuska.
- Nakoniec hotové pláty posypeme práškovým cukrom.
- Hotový zákusok.