Jablkový závin

Mária Vitanovcová
šéfkuchárka Horskej chaty Šindľovec na Zverovke, 17. marca 2013
Jablkový závin
Foto: Ivan Majerský
15 ks
porcií
50 minút
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
6 PL
7 PL
1/2 bal.
Plnka:
5 ks
1 bal.
1 bal.
5 PL




Postup

  1. 1

    Plech vyložíme papierom na pečenie, naň postrúhame päť jabĺk, posypeme škoricovým a vanilínovým cukrom a piatimi lyžicami kryštálového cukru.

  2. 2

    Päť celých vajec vyšľaháme so šiestimi lyžicami kryštálového cukru, potom pridáme sedem lyžíc polohrubej múky, ktorá je zmiešaná s polovicou balíčka prášku do pečiva. Túto zmes vylejeme na postrúhané a ochutené jablká. Pečieme v predhriatej rúre na 180–200 °C do zlatoružova.

  3. 3

    Po upečení dáme teplý koláč na dosku jablkami navrch a zavinieme ho do rolády.

Diskusia k receptu

vierutt
Veľmi zaujímavé prevedenie "obráteného jablčníka". Páči sa mi!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia