Jablkový závin
Mária Vitanovcová
šéfkuchárka Horskej chaty Šindľovec na Zverovke, 17. marca 2013
šéfkuchárka Horskej chaty Šindľovec na Zverovke, 17. marca 2013
Foto: Ivan Majerský
15 ks
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Plech vyložíme papierom na pečenie, naň postrúhame päť jabĺk, posypeme škoricovým a vanilínovým cukrom a piatimi lyžicami kryštálového cukru.
- 2
Päť celých vajec vyšľaháme so šiestimi lyžicami kryštálového cukru, potom pridáme sedem lyžíc polohrubej múky, ktorá je zmiešaná s polovicou balíčka prášku do pečiva. Túto zmes vylejeme na postrúhané a ochutené jablká. Pečieme v predhriatej rúre na 180–200 °C do zlatoružova.
- 3
Po upečení dáme teplý koláč na dosku jablkami navrch a zavinieme ho do rolády.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu