Foto: iplusr
Tento koláč nerobievam veľmi často, aj keď je veľmi dobrý. Väčšinou si naň spomeniem, ked máme na jeseň veľa jabĺk.
8
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
PLNKA: Jablká postrúhame a zmiešame so škoricou. Podľa chuti môžme osladiť kryštálovým cukrom.
- 2
CESTO: Z múky, cukru, Hery, vajec a práškového cukru vymiešame cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Jednu časť rozvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Navrstvíme plnku z postrúhaných jabĺk a prikryjeme druhým plátom rozvaľkaného cesta.
- 3
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.metalgranit.cz/p/cs/2044/kamenny-valecek-na-testo-visc...
Cesto vaľkaj medzi dvomi papiermi na pečenie,vrchný stiahni a spolu so spodným ulož na plech. Ak by sa ti stalo,že zle rozdelíš cesto a ostane málo,urob na povrch len mriežku.Praxou na to prídeš,koláčik je chutný a podarí sa.