Foto: monciq
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
V jednej miske dôkladne zmiešame sypké suroviny (okrem strúhanky, tú máme na vysypanie plechu. Do druhej misky nastrúhame jablká, pokiaľ budú kyslé môžeme pridať cukor.
- 2
Plech vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Na dno plechu nasypeme dva hrnčeky sypkej zmesi a zarovnáme. Na to poukladáme rovnomerne jablká. Čím viac tým lepšie, aby sa sypká zmes pekne napila. Na jablka dosypeme zvyšok sypkej zmesi. Na záver poukladáme rovnomerne na celý plech plátky masla. Ja som maslo ešte posypala vanilkovým cukrom, ktorý pekne skaramelizoval na masle.
- 3
Rúru rozohrejeme na 200 stupňov a pečieme cca 30 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
jablčka ešte lacnejšie, lebo ich tam treba ozaj tak dve kilá. Je výborný
keď sa pridaju napr. do strednej vrstvy mleté orechy, Doporučujem.
Tým nechcem povedať,že koláčik nieje dobrý chuťovo,ale ja mám radšej miečané.šťava z jablk vsiakne do spodnej vrstvy a vrchná ostáva napoly suchá.
Ty si ešte mladá tak určite toho napečieš ešte veľa,a len tak sa môžeš aj veľa naučiť.
verziu.