Foto: liviar
Tento recept ma zaujal v časopise Receptár. Je úžasný, len nabudúce budem dávať do plnky dvojitú dávku. V recepte sú suroviny uvádzané ako v Zobraziť celý popisTento recept ma zaujal v časopise Receptár. Je úžasný, len nabudúce budem dávať do plnky dvojitú dávku. V recepte sú suroviny uvádzané ako v origináli. Ospravedlňujem sa za kvalitu výslednej fotky, ale asi mi už dochádza foťák.
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr suroviny.
-
2
Uvaríme si puding. Ja nabudúce určite z 1 litra mlieka a 2 pudingové prášky.
-
3
Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme. Jednu časť si položíme na plech a poukladáme naň piškóty. Ja som ich teraz namáčala do uvarenej Caro kávy (kvôli deťom), ale nabudúce ich nenamočím, dosť som ich mala rozmočené. Stačí im len tá šťava z postrúhaných jabĺk.
-
4
Jablká si nahrubo postrúhame, natrieme na piškóty a posypeme škoricovým cukrom.
-
5
Posypeme strúhaným kokosom, ktorým nešetríme a posypeme hrozienkami, namočenými v rume, ja znova kvôli deťom len v džúse a pridala som rumovú arómu.
-
6
A prichádza na rad puding. Tentokrát sme koláčik ním mierne naplašili, takže nabudúce to bude lepšie.
-
7
Prikryjeme druhým rozvaľkaným cestom, povrch natrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. A šup do rúry na 40 minút pri 180 °C.
@cicamaci to s tým tvarohom je super nápad, nabudúce vyskúšam tak.