Foto: veve
Rýchly koláčik "štrúdľovitej" chuti :-) Proste klasika.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
180 g |
|
25 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
Náplň: | |
3 - 4 ks |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
Mrvenička: | |
1 diel |
|
1 diel |
|
1 diel |
|
1 diel |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Na doske som si premiešala múku s cukrom, pridala zmäknuté maslo a vajce. Vymiesila som jemné cesto. Rozvaľkala som ho a prestrela do tortovej formy s priemerom 26cm, tak aby vyšlo aj na okraje.
- 2
Jablká som si očistila a nakrájala na malé kúsky. Premiešala som ich v miske s hnedým cukrom a škoricou. Naplnila som nimi korpus.
- 3
Mrveničku robím od oka, preto neuvádzam extra presné miery. Jednoducho som polievkovou lyžicou "navážila" múku, cukor a orechy do mixéra/sekača. Pridala maslo z chladničky a pár krát mixla. Hotovú mrvenicu som rovnomerne navrstvila na koláč.
- 4
Piekla som najprv 20 minút na 180°C, potom som koláč vybrala a pofŕkala medom a dala dopiecť na 160°C ešte 30 minút
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@brambora Vôbec nie, nemusíš sa báť. Ja som ho mala na strednej mriežke v rúre a zo spodu bol len jemne ružový. Kľudne by zniesol aj dlhšie pečenie, ale nie je to treba.