Jablkový koláč s orechovou mrveničkou a medom

veve - fotkaveve, 16. februára 2014
Jablkový koláč s orechovou mrveničkou a medom
Foto: veve

Rýchly koláčik "štrúdľovitej" chuti :-) Proste klasika.

8-10
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
180 g
25 g
100 g
1 ks
Náplň:
3 - 4 ks
3 PL
1 ČL
Mrvenička:
1 diel
1 diel
1 diel
1 diel
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na doske som si premiešala múku s cukrom, pridala zmäknuté maslo a vajce. Vymiesila som jemné cesto. Rozvaľkala som ho a prestrela do tortovej formy s priemerom 26cm, tak aby vyšlo aj na okraje.

  2. 2

    Jablká som si očistila a nakrájala na malé kúsky. Premiešala som ich v miske s hnedým cukrom a škoricou. Naplnila som nimi korpus.

  3. 3

    Mrveničku robím od oka, preto neuvádzam extra presné miery. Jednoducho som polievkovou lyžicou "navážila" múku, cukor a orechy do mixéra/sekača. Pridala maslo z chladničky a pár krát mixla. Hotovú mrvenicu som rovnomerne navrstvila na koláč.

  4. 4

    Piekla som najprv 20 minút na 180°C, potom som koláč vybrala a pofŕkala medom a dala dopiecť na 160°C ešte 30 minút

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Krásny koláčik, tiež zvyknem do mrveničky používať orechy, ale mne zasa nenapadlo spojiť to s jablkami, super si to vymyslela, veľmi chválim :) 5*
Toto je koláčik pre mňa,veľa jablčok,málo cesta,tiež dávam orechy do mrveničky,....pekne a chutne si napiekla
Ďakujem všetkým za milé komentáre!
@brambora Vôbec nie, nemusíš sa báť. Ja som ho mala na strednej mriežke v rúre a zo spodu bol len jemne ružový. Kľudne by zniesol aj dlhšie pečenie, ale nie je to treba.

Pridaj komentár k receptu: