Jablkový koláč s orechovou mrveničkou a medom

Autor receptu: veve

Rýchly koláčik "štrúdľovitej" chuti :-) Proste klasika.

8-10
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na doske som si premiešala múku s cukrom, pridala zmäknuté maslo a vajce. Vymiesila som jemné cesto. Rozvaľkala som ho a prestrela do tortovej formy s priemerom 26cm, tak aby vyšlo aj na okraje.
  2. Jablká som si očistila a nakrájala na malé kúsky. Premiešala som ich v miske s hnedým cukrom a škoricou. Naplnila som nimi korpus.
  3. Mrveničku robím od oka, preto neuvádzam extra presné miery. Jednoducho som polievkovou lyžicou "navážila" múku, cukor a orechy do mixéra/sekača. Pridala maslo z chladničky a pár krát mixla. Hotovú mrvenicu som rovnomerne navrstvila na koláč.
  4. Piekla som najprv 20 minút na 180°C, potom som koláč vybrala a pofŕkala medom a dala dopiecť na 160°C ešte 30 minút