Jablkový koláč s orechovou mrveničkou a medom
Autor receptu: veve
Rýchly koláčik "štrúdľovitej" chuti :-) Proste klasika.
8-10 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Na doske som si premiešala múku s cukrom, pridala zmäknuté maslo a vajce. Vymiesila som jemné cesto. Rozvaľkala som ho a prestrela do tortovej formy s priemerom 26cm, tak aby vyšlo aj na okraje.
- Jablká som si očistila a nakrájala na malé kúsky. Premiešala som ich v miske s hnedým cukrom a škoricou. Naplnila som nimi korpus.
- Mrveničku robím od oka, preto neuvádzam extra presné miery. Jednoducho som polievkovou lyžicou "navážila" múku, cukor a orechy do mixéra/sekača. Pridala maslo z chladničky a pár krát mixla. Hotovú mrvenicu som rovnomerne navrstvila na koláč.
- Piekla som najprv 20 minút na 180°C, potom som koláč vybrala a pofŕkala medom a dala dopiecť na 160°C ešte 30 minút