Jablkový koláč
Jablkový koláč s hrozienkami a škoricou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Jablká sú veľmi vďačným ovocím na koláče. A ak ich príprava nie je náročná na čas, je to ešte vďačnejšie.
1 plech porcia |
60 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia, cukor a mäkké maslo vyšľaháme.
- Pridáme múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a škoricu a dobre premiešame.
- Pridáme nahrubo nastrúhané jablká, mleté orechy a hrozienka. Dobre premiešavame varechou, aby jablká pustili šťavu a cesto sa spojilo.
- Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Pečieme asi 45 minút na 180 °C.
- Upečený koláč vyberieme z rúry a hneď posypeme práškovým cukrom.