Jablkový koláč

Jablkový koláč s hrozienkami a škoricou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Jablká sú veľmi vďačným ovocím na koláče. A ak ich príprava nie je náročná na čas, je to ešte vďačnejšie.

1 plech
porcia
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia, cukor a mäkké maslo vyšľaháme.
  2. Pridáme múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a škoricu a dobre premiešame.
  3. Pridáme nahrubo nastrúhané jablká, mleté orechy a hrozienka. Dobre premiešavame varechou, aby jablká pustili šťavu a cesto sa spojilo.
  4. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme asi 45 minút na 180 °C.
  5. Upečený koláč vyberieme z rúry a hneď posypeme práškovým cukrom.