Foto: najaa
8
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Pripravíme si plnku: tvaroch,cukor,žĺtko si premiešame a pridáme hrozienka. Nastrúhané jablká ochutíme škoricou a ak sa nám zdajú kyslé pridáme ešte cukor. Lístkové cesto rozvaľkáme tak aby trochu prečnievalo z plechu.
- 2
Cesto preložíme na plech. Do stredu cesta striedavo ukladáme piškóty a jablká.
- 3
Na vrch dáme tvarohovú plnku.
- 4
Cesto z oboch strán preložíme cez koláč tak aby sa v strede koláča takmer dotýkali.
- 5
Ak nám vystanú odrezky z cesta, môžme z nich na povrch koláča urobiť mriežku. Potrieme vajíčkom rozšľahaným s troškou mlieka.
- 6
Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C cca 20 minút do zlatista. Koláč za horúca poprášime práškovým cukrom.
- 2
Diskusia k receptu