Jablkový dezertík (fotorecept)
Autor receptu: najaa
8 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup- Pripravíme si plnku: tvaroch,cukor,žĺtko si premiešame a pridáme hrozienka. Nastrúhané jablká ochutíme škoricou a ak sa nám zdajú kyslé pridáme ešte cukor. Lístkové cesto rozvaľkáme tak aby trochu prečnievalo z plechu.
- Cesto preložíme na plech. Do stredu cesta striedavo ukladáme piškóty a jablká.
- Na vrch dáme tvarohovú plnku.
- Cesto z oboch strán preložíme cez koláč tak aby sa v strede koláča takmer dotýkali.
- Ak nám vystanú odrezky z cesta, môžme z nich na povrch koláča urobiť mriežku. Potrieme vajíčkom rozšľahaným s troškou mlieka.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C cca 20 minút do zlatista. Koláč za horúca poprášime práškovým cukrom.
|