Jablkový dezertík (fotorecept)

Autor receptu: najaa

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Postup

  1. Pripravíme si plnku: tvaroch,cukor,žĺtko si premiešame a pridáme hrozienka. Nastrúhané jablká ochutíme škoricou a ak sa nám zdajú kyslé pridáme ešte cukor. Lístkové cesto rozvaľkáme tak aby trochu prečnievalo z plechu.
  2. Cesto preložíme na plech. Do stredu cesta striedavo ukladáme piškóty a jablká.
  3. Na vrch dáme tvarohovú plnku.
  4. Cesto z oboch strán preložíme cez koláč tak aby sa v strede koláča takmer dotýkali.
  5. Ak nám vystanú odrezky z cesta, môžme z nich na povrch koláča urobiť mriežku. Potrieme vajíčkom rozšľahaným s troškou mlieka.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C cca 20 minút do zlatista. Koláč za horúca poprášime práškovým cukrom.