Jablkovo-tvarohový koláč s drobenkou

Autor receptu: ejagerka

Recept som dostala od mojej poľskej kamarátky Anny W. Keďže som mala v chladničke tvaroh, ktorému končila spotreba a veľa jabĺčok, tak som sa ho rozhodla upiecť sama.

20 minút
príprava
40+15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame spolu a povtláčame na plech, ktorý sme predtým vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 200 stupňoch asi 15 - 20 minút do zlatista. Ja som mala doma len jeden tvaroh, tak som robila koláč z polovičnej dávky a dala piecť do tortovej formy
  2. Zmiešame tvaroh s cukrom a miešame dohladka. Potom postupne pridáme vajcia a vanilkovú esenciu. Plnku rozvnomerne roztrieme na upečené cesto.
  3. Jablká olúpeme, nakrájame na drobno a dáme variť do hrnca. Pridáme cukor, škoricu a muškátový oriešok. Dôkladne premiešame, prikryjeme a dusíme, kým sa jablká nerozpadajú. Jablkovú zmes potom natrieme na tvarohovú plnku.
  4. Všetky ingrediencie na posýpku zmiešame (má sa to mrviť medzi prstami). Posypeme ňou koláč. Dáme opäť piecť do rúry na 180 stupňov C na asi 40 minút. Necháme vychladnúť a môžme papať.