Jablkovo-tvarohový koláč s drobenkou
Autor receptu: ejagerka
Recept som dostala od mojej poľskej kamarátky Anny W.
Keďže som mala v chladničke tvaroh, ktorému končila spotreba a veľa jabĺčok, tak som sa ho rozhodla upiecť sama.
20 minút príprava |
40+15 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky suroviny na cesto zmiešame spolu a povtláčame na plech, ktorý sme predtým vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 200 stupňoch asi 15 - 20 minút do zlatista.
Ja som mala doma len jeden tvaroh, tak som robila koláč z polovičnej dávky a dala piecť do tortovej formy
- Zmiešame tvaroh s cukrom a miešame dohladka. Potom postupne pridáme vajcia a vanilkovú esenciu. Plnku rozvnomerne roztrieme na upečené cesto.
- Jablká olúpeme, nakrájame na drobno a dáme variť do hrnca. Pridáme cukor, škoricu a muškátový oriešok. Dôkladne premiešame, prikryjeme a dusíme, kým sa jablká nerozpadajú. Jablkovú zmes potom natrieme na tvarohovú plnku.
- Všetky ingrediencie na posýpku zmiešame (má sa to mrviť medzi prstami). Posypeme ňou koláč. Dáme opäť piecť do rúry na 180 stupňov C na asi 40 minút. Necháme vychladnúť a môžme papať.