Jablkovo-orechové rezy

Autor receptu: sissi29

Koláče, koláče, rada Vás pečiem.

Suroviny

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 180 °C. Necháme roztopiť 90 g masla. Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so 175 g cukru do penista.
  2. Pridáme múku, orechy a roztopené maslo a nakoniec opatrne zapracujeme bielkový sneh. Vo vyhriatej rúre z cesta upečieme dva rovnaké pláty.
  3. V mlieku rozmiešame cukor a uvaríme puding podľa návodu. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme 200 g zmäknutého masla a 50 g práškového cukru do penista. Po lyžiciach pridáme vychladnutý puding. Jablká očistíme, nastrúhame a asi 3 minúty podusíme s lyžicou masla a s 10 g práškového cukru.
  4. Krém rozotrieme na jeden z upečených plátov cesta. Na vrch dáme podusené a vychladnuté jablká a prikryjeme druhým plátom. Zaťažíme napríklad knihou. :-) Na druhý deň alebo po 4-5 hodinách koláč polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili rozpustením čokolády s olejom vo varnom kúpeli.