Foto: katarinalucanova
Koláčik pečiem už roky,už ani neviem odkiaľ mám recept.Najčastejšie ho pečiem ako nedelený dezert,alebo keď mam jabĺčka.
porcií
príprava
Postup
-
1
Na plech si vystrieme papier na pečenie alebo silikónovú fóliu na pečenie.Jablká očistíme a nastrúhame a zbavíme šťavy.Môžeme ocukriť,ale nemusíme.Jablká rovnomerne nanesieme na papier na plechu.
- 2
Vajcia,cukor a vanilkový cukor šľaháme do peny.Pridáme olej,vlažnú vodu,mak a postupne primiešame muku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na pripravený plech s jablkami.Dáme upiecť.
- 3
Po upečení schladíme prevratíme upečený koláč hore dnom na druhý plech alebo podložku.Stiahneme papier z jabĺk a polejeme čokoládovou polevou.Príprava polevy-1dcl šľahačky dáme na sporák zovrieť odstavíme z plameňa a nalámeme do nej čokoládu.Miešame kým sa čokoláda neroztopí,polejeme koláč.Necháme stuhnúť a pokrajáme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za recept, už je uložený v kk.