Jablkovo-makový s tmavou čokoládou

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 12. mája 2014

Koláčik pečiem už roky,už ani neviem odkiaľ mám recept.Najčastejšie ho pečiem ako nedelený dezert,alebo keď mam jabĺčka.

30
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

4 ks
200 g
1 ks
1 dcl
1 dcl
250 g
1 ks
50-100 g
1 kg
200 g
1 dcl




Postup

  1. 1

    Na plech si vystrieme papier na pečenie alebo silikónovú fóliu na pečenie.Jablká očistíme a nastrúhame a zbavíme šťavy.Môžeme ocukriť,ale nemusíme.Jablká rovnomerne nanesieme na papier na plechu.

  2. 2

    Vajcia,cukor a vanilkový cukor šľaháme do peny.Pridáme olej,vlažnú vodu,mak a postupne primiešame muku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na pripravený plech s jablkami.Dáme upiecť.

  3. 3

    Po upečení schladíme prevratíme upečený koláč hore dnom na druhý plech alebo podložku.Stiahneme papier z jabĺk a polejeme čokoládovou polevou.Príprava polevy-1dcl šľahačky dáme na sporák zovrieť odstavíme z plameňa a nalámeme do nej čokoládu.Miešame kým sa čokoláda neroztopí,polejeme koláč.Necháme stuhnúť a pokrajáme.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Pekná inšpirácia, mám niečo podobné v zošítku. Rozmýšľam, že by som šťavu nechala a olej vynechám, nemalo by to byť suché. Vkusne vyriešená poleva!
53007_1395877119 - profilový obrázok
grg
grg
jéé ten je super!:)
sany11
A toho maku tam ide len tak malo?nepomýlila si sa?
eviana
Už na pohľad chutný a šťavnatý koláčik :)
marika10
Vyzerá pekne, len tiež si myslím že je tam toho maku napísaného málo, a chcela by som vedieť či je na tej tmavej čokoláde poliate aj bielou čokoládou. Ďakujem!
cesminaz
Vyzera naozaj dobre ;-) mak ,jablka a cokolada..perfektna kombinacia ;-D
katarinalucanova
Ano je to 5 dkg až 10 dkg čiže 50g až100g .Som sa pomýlila.Ale môžme si tam pridať koľko chceme.Ja som už dala aj nepomletý a vôbec to nevadilo.
senci
Upiekla som ho z 1 1/2 dávky, 180*, 35’, nemá chybu, je vynikajúci , plech dom použila veľký hlboký, nie ten bežný aký sa vacsinou používal k tym menším rúram
Ďakujem za recept, už je uložený v kk.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia